Balada ostasilor romani cazuti in luptele pentru pamantul tarii

marți, 3 octombrie 2017

Proiect de lege propus de Consiliul Mondial Roman

Pe data de 28 Septembrie au fost finalizate procedurile de înregistrare la Senat și Camera Deputaților ale Proiectului Legislativ al CMR, prin aportul Partidului Revoluției, președinte Ion Flueraș, cu care avem încheiat un protocol bilateral de colaborare pentru sprijinirea organizației noastre.

Acest proiect este în concordanță cu angajamentul luat de CMR la Conferința de constituire a ”Alianței pentru Centenar” de a elabora și promova propuneri de modificări electorale în vederea constituirii Circumscripției 44-Basarabia și a redefinirii noțiunii de ”competitor electoral” pentru a cuprinde, afară de organizațiile minorităților, cum ar fi UDMR, și organizațiile majorității românești pentru a se înlătura o discriminarea și pentru a se putea obține un echilibru al reprezentării civice în Parlamentul României.

Proiectul poate fi accesat pentru consultare la adresa:
https://mipopescu.wordpress.com/6-legea-electorala/amendament-electoral/

Îi rugăm pe membrii, organizațiile membre, filialele, simpatizanții din societatea civilă sau clasa politică și organizațiile partenere ale CMR să promoveze acest proiect prin toate mijloacele de care dispun.

Facem apel către toate organizațiile, asociațiile, sindicatele, partidele din țară și din afara granițelor care doresc să se asocieze acestui proiect să ne contacteze pentru a stabili formele de colaborare, implicare și susținere.

Considerăm că doar prin solidaritate și unitate putem realiza obiective practice și de substanță pentru Reîntregire și pentru lichidarea discriminărilor din societatea românească.

                          Mircea Popescu
                               Președinte
The World Romanian Council / Consiliul Mondial Român

29 Septembrie 2017